Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Nieuwe hooikoorts-genen ontdekt

  16 Jul 2018

  Nieuwe hooikoorts-genen ontdekt Onderzoekers hebben meer dan 40 plekken op het genoom ontdekt die verband houden met hooikoorts. En maar liefst 20 ervan waren nog niet eerder met hooikoorts in verband gebracht. Dat stellen onderzoekers in het blad Nature Genetics. Ze baseren zich op een onderzoek onder meer dan 200.000 mensen van Europese afkomst. Bijna 60.000 van deze […]Het bericht Nieuwe hooikoorts-genen ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Eikenprocessierups komt in meer gemeenten voor

  16 Jul 2018

  Het aantal eikenprocessierupsen is dit jaar groter dan normaal. Ook komen ze in meer gemeenten voor, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups, onderdeel van Wageningen University.

 • 2018 slecht jaar voor hooikoortspatiënten

  16 Jul 2018

  Dit jaar is een bijzonder slecht jaar voor mensen die last hebben van hooikoorts. Dat schrijft De Volkskrant zondag.

 • Meest voorkomende klachten op vakantie: diarree en huiduitslag

  16 Jul 2018

  Huiduitslag, insectenbeten en diarree zijn de drie meest voorkomende medische klachten van Nederlanders die op vakantie zijn. Dit blijkt uit gegevens van het medisch contactcentrum van Medicinfo, waar op piekmomenten wekelijks ruim 2.000 telefoontjes en apps binnenkomen van bezorgde vakantiegangers.

 • Veel medicijnen verkeerd gebruikt

  13 Jul 2018

  Meer dan de helft van de mensen die een apotheek bezoeken heeft geen adequate gezondheidsvaardigheden. Tot 40 procent van alle afgeleverde medicijnen wordt niet goed gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van de KNMP).

 • Jumbo en Albert Heijn roepen vleeswaren terug

  12 Jul 2018

  De twee grote supermarkten van ons land roepen vleeswaren terug. Het gaat om de AH Gerookte Varkensfilet flinterdun en de Jumbo Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes.

 • Het idee dat we afstammen van één groepje voorouders kan de prullenbak in

  12 Jul 2018

  Het idee dat we afstammen van één groepje voorouders kan de prullenbak in En opnieuw blijkt onze evolutie een stukje minder overzichtelijk te zijn dan gedacht. De meeste wetenschappers zijn het er wel over eens: onze oorsprong ligt in Afrika. En vaak wordt dan gedacht dat onze voorouders aldaar één – vrij grote – groep vormden, waarbinnen genen en gereedschappen werden uitgewisseld en waaruit wij dus uiteindelijk voortkwamen. […]Het bericht Het idee dat we afstammen van één groepje voorouders kan de prullenbak in verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Kinderogen vaak slecht beschermd de zon in

  12 Jul 2018

  Ouders vergeten massaal de ogen van hun kinderen te beschermen tegen UV-straling. Dat blijkt uit onderzoek van ZEISS onder ruim 1000 Nederlanders.

 • Overwerken vergroot kans op obesitas bij vrouwen

  10 Jul 2018

  Het maken van overuren op werk is ongezond, zeker voor vrouwen. Vrouwen die overwerken hebben meer kans op diabetes type 2. Dit blijkt uit onderzoek van het Institute for Work and Health in Toronto.

 • ‘Stropdas hindert de bloedtoevoer naar het brein’

  10 Jul 2018

  ‘Stropdas hindert de bloedtoevoer naar het brein’ Tijd om deze ‘sociaal wenselijke wurging’ af te zweren? Je ziet ze misschien niet meer zo vaak als vroeger, maar nog steeds zijn er heel veel mensen die bijna dagelijks een stropdas dragen. En geloof het of niet, maar er is al behoorlijk wat onderzoek gedaan naar de potentiële nadelige effecten van dit mode-item. Zo […]Het bericht ‘Stropdas hindert de bloedtoevoer naar het brein’ verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Veel mensen kampen met zomereenzaamheid

  10 Jul 2018

  Voor veel mensen is de zomervakantie iets waar ze heel lang naar uitkijken, maar niet iedereen vindt de zomer een leuke periode. Luisterlijn Sensoor wordt platgebeld door mensen die last hebben met gevoelens van zomereenzaamheid.

 • Kanker de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland

  10 Jul 2018

  Een op de drie Nederlanders overlijdt aan kanker. Met 47.000 sterfgevallen in 2017 was het de belangrijkste oorzaak van sterfte. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • Heeft de vrijmetselarij nog toekomst?

  7 Jul 2018

  Heeft de vrijmetselarij nog toekomst? Het eeuwenoude genootschap worstelt. Zal het de 21e eeuw overleven? De vrijmetselarij spreekt tot de verbeelding. Niet in de laatste plaats omdat het misschien wel het oudste genootschap is dat tot diep in de 20e eeuw floreerde. Maar inmiddels zitten we alweer een tijdje in de 21e eeuw en worstelt het genootschap – met name […]Het bericht Heeft de vrijmetselarij nog toekomst? verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Nederlandse onderzoekers ontdekken nieuw soort antibioticum

  6 Jul 2018

  Nederlandse onderzoekers ontdekken nieuw soort antibioticum En de kans dat bacteriën er resistent voor worden, is bijzonder klein. Goed nieuws voor miljoenen mensen die te maken krijgen met middenoorontsteking of COPD. Onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit hebben namelijk ontdekt dat de bacterie die deze ziektes veroorzaakt aangepakt kan worden met een nieuw soort antibiotica. Het grote voordeel is […]Het bericht Nederlandse onderzoekers ontdekken nieuw soort antibioticum verscheen eerst op Scientias.nl.

 • GGD waarschuwt reizigers vanwege mazelenuitbraak in Zuid-Europa

  6 Jul 2018

  Gezondheidsdienst GGD waarschuwt reizigers die de komende weken naar Frankrijk, Italië, Griekenland of Roemenië gaan, omdat daareen uitbraak van mazelen is. Met name mensen geboren tussen 1965 en 1975 en baby's lopen risico als zij nauw contact hebben met de lokale bevolking.

 • Als je onder narcose bent, ben je je bewustzijn niet helemaal kwijt

  5 Jul 2018

  Als je onder narcose bent, ben je je bewustzijn niet helemaal kwijt Zo blijkt het brein nog steeds de woorden die in de omgeving gesproken worden, te verwerken. Dat is één van de conclusies die Finse onderzoekers op basis van een uitgebreide studie in het blad Anesthesiology kunnen trekken. Het onderzoek wijst er sterk op dat algehele narcose meer lijkt op slapen dan gedacht. Experiment De wetenschappers […]Het bericht Als je onder narcose bent, ben je je bewustzijn niet helemaal kwijt verscheen eerst op Scientias.nl.