Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Slechte lucht is niet goed voor je nieren

  22 Sep 2017

  Slechte lucht is niet goed voor je nieren Luchtvervuiling kan voor allerlei problemen zorgen: van hartkwalen tot astma en van kanker tot een beroerte. Toch wordt dit lijstje alsmaar langer. Een slechte luchtkwaliteit vergroot de kans op een nierziekte. Meer dan een kwart van de kinderen die sterven voor ze vijf jaar oud zijn, sterft door toedoen van een vervuilde leefomgeving. Een groot […]Lees het volledige bericht (Slechte lucht is niet goed voor je nieren) op Scientias.nl.

 • Baby weet al: doorzetten heeft zin

  22 Sep 2017

  Baby weet al: doorzetten heeft zin Wanneer baby’s ouders zien worstelen, geven ze zelf minder snel op. “Als je ergens niet in slaagt, geef dan niet op en probeer het opnieuw”, zong R&B-ster Aaliyah begin dit decennium. Het is wijze raad, want doorzettingsvermogen wordt gezien als een van de belangrijkste eigenschappen om te slagen in het leven. Zo zijn ondernemers vaak […]Lees het volledige bericht (Baby weet al: doorzetten heeft zin) op Scientias.nl.

 • De jongeren van nu groeien langzamer op dan hun ouders

  19 Sep 2017

  De jongeren van nu groeien langzamer op dan hun ouders Dat suggereert Amerikaans onderzoek. De oorzaak is niet helemaal helder. Amerikaanse onderzoekers bogen zich over zeven grote studies die tussen 1976 en 2016 onder 8,3 miljoen 13- tot 19-jarigen waren uitgevoerd. In de studies werd aan de Amerikaanse tieners gevraagd hoe ze hun tijd besteedden en in hoeverre ze zich bezighielden met ‘volwassen activiteiten’ zoals […]Lees het volledige bericht (De jongeren van nu groeien langzamer op dan hun ouders) op Scientias.nl.

 • ‘Dieselgate kostte in 2013 180 Nederlanders het leven’

  18 Sep 2017

  ‘Dieselgate kostte in 2013 180 Nederlanders het leven’ In totaal zouden in Europa op jaarbasis zo’n 5000 mensen extra overlijden doordat dieselauto’s veel vervuilender zijn dan is toegestaan. Sinds het eind van de jaren negentig is het aantal dieselauto’s in Europa flink toegenomen. Naar schatting rijden er in Europa op dit moment meer dan 100 miljoen dieselauto’s rond. Dat zijn er twee keer […]Lees het volledige bericht (‘Dieselgate kostte in 2013 180 Nederlanders het leven’) op Scientias.nl.

 • Een pleister die vet laat verdwijnen: hij bestaat echt!

  18 Sep 2017

  Een pleister die vet laat verdwijnen: hij bestaat echt! Deze pleister met daarin tientallen micro-naaldjes heeft in experimenten de ‘lovehandles’ van muizen laten verdwijnen. Dat schrijven onderzoekers in het blad ACS Nano. “Veel mensen zullen ongetwijfeld opgewonden zijn als ze horen dat we in staat zijn om een non-invasief alternatief aan te bieden voor de liposuctie,” aldus onderzoeker Li Qiang. Hoe werkt het? Om […]Lees het volledige bericht (Een pleister die vet laat verdwijnen: hij bestaat echt!) op Scientias.nl.

 • Nederlanders slapen vaak genoeg maar niet altijd goed

  18 Sep 2017

  Nederlanders slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent niet automatisch dat we ook goed slapen. Uit grootschalig meta-onderzoek in opdracht van de Hersenstichting blijkt dat een grote groep Nederlanders, met name vrouwen, slaapproblemen heeft.

 • Wereldhonger is vanaf nu weer een groeiend probleem

  18 Sep 2017

  Wereldhonger is vanaf nu weer een groeiend probleem Het aantal mensen dat honger lijdt, neemt voor het eerst sinds meer dan tien jaar weer toe. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties. De toename is te wijten aan langdurige gewelddadige conflicten en klimaatverandering. 815 miljoen mensen hebben honger De cijfers in het rapport – dat handelt over het jaar 2016 […]Lees het volledige bericht (Wereldhonger is vanaf nu weer een groeiend probleem) op Scientias.nl.

 • Medicatie is gebruiksonvriendelijk voor oudere patiënten

  14 Sep 2017

  De gebruiksvriendelijkheid van geneesmiddelen moet aanzienlijk verbeterd worden. Dat zegt farmaceutisch onderzoeker Kim Notenboom van de Universiteit Utrecht.

 • Denkvermogen hartpatiënten gaat sneller achteruit

  11 Sep 2017

  Mensen met hart- en vaatziekten vertonen een versnelde achteruitgang van het denkvermogen naarmate ze ouder worden. Met name vaatvernauwingen leveren een groter risico. Dat blijkt uit twee onderzoeken uitgevoerd door het Maastricht UMC+.

 • Ruim 700 meldingen over vergiftigingen door supplementen

  24 Aug 2017

  Voedingssupplementen zijn lang niet altijd gezond en bevatten soms zelfs verboden stoffen. Bovendien klopt de informatie op het etiket niet altijd. Dat staat in het jaaroverzicht over 2016 van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC).

 • Gezondheidsraad waarschuwt tegen stilzitten

  22 Aug 2017

  Volwassenen moeten minstens twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten doen. Kinderen zouden dat drie keer per week moeten doen. Dat zegt de Gezondheidsraad die nieuwe beweegrichtlijnen heeft opgesteld.

 • 31 procent bezorg-sushi bevat te veel bacteriën

  22 Aug 2017

  Op bijna een derde van de sushi van bezorgrestaurants zitten te veel bacteriën. Dit blijkt onderzoek van de Consumentenbond, waarbij 160 sushi-monsters werden onderzocht. De meeste van de aangetroffen bacteriën duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding. De versheid van de bezorg-sushi is in veel gevallen wel in orde.

 • Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken

  18 Aug 2017

  Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar. Er zijn in het afgelopen jaar wel stappen gezet door fabrikanten om het suikergehalte te verlagen, maar nog altijd bevatten veel pakjes drinken van 200 milliliter zo’n 3 tot 5 suikerklontjes.

 • Veel schimmels gevonden bij steekproef in binnenzwembad

  16 Aug 2017

  Bij een wetenschappelijke steekproef zijn bij een zwembad 79 soorten schimmels gevonden. De helft van die schimmels kunnen mensen ziek maken, blijkt uit onderzoek van het RIVM en de universiteiten van Wageningen, Delft en Utrecht.

 • Minder complicaties na weghalen prostaat in specialistische centra

  10 Aug 2017

  Het aantal complicaties na prostaatkankeroperaties is in 6 jaar tijd flink gedaald. Veel minder mannen zijn na de ingreep incontinent of impotent, hebben een vernauwing van de plasbuis-blaasverbinding, wondinfecties, nabloedingen of een langere ziekenhuisopname. De belangrijkste reden is dat steeds meer regioziekenhuizen de ingreep niet langer zelf doen, maar verwijzen naar gespecialiseerde centra. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau MediQuest, schrijft het Algemeen Dagblad.

 • NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil

  8 Aug 2017

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.