Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Hondenbezitter heeft kleinere kans om vroegtijdig dood te gaan

  20 Nov 2017

  Hondenbezitter heeft kleinere kans om vroegtijdig dood te gaan Onduidelijk is nog hoe dat precies zit. Dat concluderen Zweedse onderzoekers nadat ze zich over de gegevens van meer dan 3,4 miljoen Zweden, die tussen de 40 en 80 jaar oud waren, bogen. Van deze Zweden waren over een periode van twaalf jaar alle bezoeken aan het ziekenhuis en de reden dat ze het ziekenhuis […]Lees het volledige bericht (Hondenbezitter heeft kleinere kans om vroegtijdig dood te gaan) op Scientias.nl.

 • Het ideale ziekenhuis? Dat wemelt van de bacteriën!

  18 Nov 2017

  Het ideale ziekenhuis? Dat wemelt van de bacteriën! Het verrassende antwoord op de antibioticaresistentie: bacteriën meer ruimte geven. Elk jaar sterven ongeveer 700.000 mensen door toedoen van infecties die niet meer te behandelen zijn met antibiotica. De bacteriën die deze infecties veroorzaken, zijn gaandeweg resistent geworden, wat betekent dat ze niet langer doodgaan als ze worden blootgesteld aan een antibioticum. Deze onoverwinnelijke bacteriën […]Lees het volledige bericht (Het ideale ziekenhuis? Dat wemelt van de bacteriën!) op Scientias.nl.

 • Kinderen eten te weinig fruit, groente en vis

  17 Nov 2017

  Veel kinderen van 1 tot 12 jaar eten minder fruit, groente en vis dan aanbevolen. Jongere kinderen eten vaker voldoende fruit, groente en vis dan de oudere kinderen. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, die het CBS afneemt in samenwerking met RIVM en het Voedingscentrum.

 • Primeur: DNA van mens voor het eerst ‘in vivo’ aangepast

  16 Nov 2017

  Primeur: DNA van mens voor het eerst ‘in vivo’ aangepast Voor het eerst is het DNA in menselijke cellen in het lichaam van een patiënt aangepast. Onderzoekers zijn al een tijdje in staat om het DNA van mensen aan te passen. Maar tot voor kort gebeurde dat nog altijd buiten het lichaam: er werden celen uit het lichaam gehaald, aangepast en weer teruggeplaatst. Een Amerikaans […]Lees het volledige bericht (Primeur: DNA van mens voor het eerst ‘in vivo’ aangepast) op Scientias.nl.

 • Dementievoorspelling kan verbeteren door introductie punctie

  16 Nov 2017

  Afwijkingen in de hoeveelheid Alzheimer-eiwitten in het hersenvocht bekijken met behulp van een lumbaalpunctie, vergroot de nauwkeurigheid van de voorspelling op toekomstige dementie met 11 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van Maastricht UMC+ en het Alzheimer Centrum Limburg.

 • 4 op de 10 buikpatiënten weleens geweigerd bij toilet

  16 Nov 2017

  Een gebrek aan openbare toiletten weerhoudt één op de vier buikpatiënten er regelmatig van om de deur uit te gaan. De meesten hebben wel eens tevergeefs gezocht naar een openbaar toilet en 4 op de 10 zijn wel eens geweigerd bij een wc, bijvoorbeeld in een winkel. Dat blijkt uit onderzoek onder 3700 patiënten met maag-, darm- of incontinentieproblemen, uitgevoerd in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

 • Weinig 50-plussers stappen over van zorgverzekeraar

  16 Nov 2017

  Hoe hoger de leeftijd, hoe trouwer de consument is aan een zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Startpagina.nl.

 • Langer leven dankzij de Amish: er wordt aan gewerkt!

  16 Nov 2017

  Langer leven dankzij de Amish: er wordt aan gewerkt! Genmutatie ontdekt bij de Amish die beschermt tegen veroudering en leidt tot een langere levensduur. Het is een primeur. Voor het eerst hebben onderzoekers een genetische mutatie ontdekt die beschermt tegen verschillende aspecten van veroudering. Dat is te lezen in het blad Science Advances. Telomeren Telomeren bevinden zich aan het uiteinde van chromosomen en beschermen […]Lees het volledige bericht (Langer leven dankzij de Amish: er wordt aan gewerkt!) op Scientias.nl.

 • Ruim twee derde van de Nederlanders kreeg in 2016 een geneesmiddel voorgeschreven

  16 Nov 2017

  71 procent van de Nederlanders kreeg in 2016 minstens één geneesmiddelvoorschrift. Onder de mensen van 85 jaar en ouder was dat 97 procent. Maagzuurremmers zijn net als de afgelopen jaren het meest voorgeschreven geneesmiddel in de huisartsenpraktijk. Dit blijkt uit recente cijfers van NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.

 • Diabetespatiënt heeft vaker hart- en vaatziekten

  14 Nov 2017

  Mensen van boven de 45 jaar of ouder met diabetes type 2 hebben vaker ook andere langdurige aandoeningen, dan 45-plussers zonder diabetes. Bijna negen op de tien diabetici ontvangen naast diabetesmiddelen bijvoorbeeld ook medicatie tegen hart- en vaataandoeningen. Dit meldt het CBS.

 • Te vaak onjuiste diagnose bij vrouwen met hartklachten

  13 Nov 2017

  Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één onder vrouwen, maar de signalen ervan zijn voor hen nog steeds niet makkelijk te herkennen. En niet alleen consumenten hebben er moeite mee: uit een recent onderzoek naar hartklachten en de diagnose daarvan, bleek dat maar liefst 41 procent van de vrouwelijke respondenten die een hartaanval of beroerte kreeg, niet direct de juiste diagnose ontving.

 • Melkunie roept havermoutpap terug

  13 Nov 2017

  Melkunie haalt een deel van de Melkunie Havermoutpap 1 liter terug uit de winkels en roepen consumenten op dit product niet eten, omdat het niet aan de kwaliteitscriteria voldoet.

 • Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers

  13 Nov 2017

  Managers hebben een verkeerd beeld over werkstress bij hun werknemers. Twee op de vijf managers denkt dat hun werknemers nauwelijks stress heeft. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau GfK deed in opdracht van Arbo Unie.

 • Een hittegolf kan een mens op 27 manieren doden

  9 Nov 2017

  Een hittegolf kan een mens op 27 manieren doden Het is maar dat je het weet. Dat een hittegolf slecht is voor de gezondheid, weet iedereen. Niet voor niets worden kwetsbare groepen – ouderen en jonge kinderen bijvoorbeeld – tijdens aanhoudende extreme hitte opgeroepen om binnen te blijven. Tevens weten we dat er tijdens hittegolven opvallend veel mensen sterven. Zo kostte een hittegolf in […]Lees het volledige bericht (Een hittegolf kan een mens op 27 manieren doden) op Scientias.nl.

 • Spiraaltje lijkt te beschermen tegen baarmoederhalskanker

  9 Nov 2017

  Spiraaltje lijkt te beschermen tegen baarmoederhalskanker Maar hoe dan? Dat is nog onduidelijk. Onderzoekers bogen zich over de gegevens van meer dan 12.000 vrouwen wereldwijd en ontdekten dat baarmoederhalskanker onder vrouwen die een spiraaltje gebruikten tot wel 33% minder vaak voorkwam. “Het patroon dat we vonden, was verbazingwekkend en totaal niet subtiel,” aldus onderzoeker Victoria Cortessis. Epidemie Onderzoekers zijn enthousiast over […]Lees het volledige bericht (Spiraaltje lijkt te beschermen tegen baarmoederhalskanker) op Scientias.nl.

 • Consumenten onderschatten risico’s pijnstillers

  7 Nov 2017

  Consumenten onderschatten de risico’s bij het gebruik van paracetamol en ibuprofen. Bovendien overschatten ze juist hun kennis over deze pijnstillers. Dat is de belangrijkste conclusie uit onderzoek van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) onder ruim 600 respondenten.