Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Psychische vermoeidheid door werk neemt toe

  13 Nov 2018

  Van de werknemers tussen de 15 en 75 jaar voelt 16 procent zich minstens een paar keer maand psychisch vermoeid door het werk. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

 • Ook in ons brein lijken bacteriën voor te komen

  13 Nov 2018

  Ook in ons brein lijken bacteriën voor te komen Mogelijk hebben onze hersenen hun eigen microbioom. Dat hebben onderzoekers bekend gemaakt tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Neuroscience. Het is een behoorlijk baanbrekende ontdekking die – als vervolgonderzoek deze resultaten reproduceren kan – meer inzicht kan geven in de invloed die bacteriën op ons lichaam en gedrag hebben. Mensen De onderzoekers bestudeerden […]Het bericht Ook in ons brein lijken bacteriën voor te komen verscheen eerst op Scientias.nl.

 • We hebben in 2050 véél meer voedsel nodig dan gedacht

  12 Nov 2018

  We hebben in 2050 véél meer voedsel nodig dan gedacht Want niet alleen de bevolking groeit: individuele mensen groeien naar verwachting ook (zowel in de lengte als de breedte). Daarvoor waarschuwen Noorse onderzoekers in het blad Sustainability. “Het zal in 2050 veel moeilijker zijn om 9 miljard mensen te voeden dan dat vandaag de dag is,” aldus onderzoeker Gibran Vita. Groeiende bevolking Dat er in […]Het bericht We hebben in 2050 véél meer voedsel nodig dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.

 • In 91 landen wereldwijd worden op dit moment te weinig baby’s geboren

  9 Nov 2018

  In 91 landen wereldwijd worden op dit moment te weinig baby’s geboren Ook in Nederland ligt het geboortecijfer laag. Sinds 1950 is het aantal kinderen dat een vrouw gemiddeld krijgt met bijna de helft afgenomen. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet. Kreeg een vrouw in 1950 gemiddeld nog 4,7 kinderen, anno 2017 is dat gedaald naar 2,4. In 91 landen ligt […]Het bericht In 91 landen wereldwijd worden op dit moment te weinig baby’s geboren verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Maakt kunstmatige intelligentie de huisarts overbodig?

  9 Nov 2018

  Maakt kunstmatige intelligentie de huisarts overbodig? Nee, zo stellen onderzoekers. Maar sommige dingen kan KI wel veel beter dan jouw huisarts. Een robot in plaats van een mens in de spreekkamer van de huisarts. Het klinkt misschien wat futuristisch, maar door kunstmatige intelligentie is er veel mogelijk. Sterker nog, een robot heeft zelfs de potentie om nauwkeuriger te zijn dan artsen […]Het bericht Maakt kunstmatige intelligentie de huisarts overbodig? verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Wie ’s avonds op de bank hangt, verbrandt meer calorieën dan wie dat in de ochtend doet

  8 Nov 2018

  Wie ’s avonds op de bank hangt, verbrandt meer calorieën dan wie dat in de ochtend doet Hoeveel calorieën je in rust verbrandt, blijkt afhankelijk te zijn van hoe laat het is. Dat hebben onderzoekers ontdekt, zo meldt het blad Current Biology. Experimenten wijzen uit dat mensen aan het eind van de middag en begin van de avond wanneer ze rusten 10% meer calorieën verbranden dan wanneer ze vroeg in de ochtend […]Het bericht Wie ’s avonds op de bank hangt, verbrandt meer calorieën dan wie dat in de ochtend doet verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Kunstalvleesklier volgend jaar op de markt

  7 Nov 2018

  Er wordt al een lange tijd onderzoek gedaan, maar volgend jaar is het eindelijk zover: de officiële introductie van de kunstalvleesklier voor diabetici. Dit meldt het Diabetesfonds.

 • 1 op de 12 jongeren is 'psychisch ongezond'

  6 Nov 2018

  In de periode 2015 tot en met 2017 is acht procent van de jongeren – tussen de 12 en 25 jaar – 'psychisch ongezond'. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 • Borstkanker nacontrole kan minder intensief

  5 Nov 2018

  Het aantal nacontroles bij Nederlandse vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker, kan met 9.000 controlebezoeken naar beneden. Dit blijkt uit onderzoek van Annemieke Witteveen aan de Universiteit Twente.

 • Kan augmented reality mensen bevrijden van hun angst voor spinnen?

  2 Nov 2018

  Kan augmented reality mensen bevrijden van hun angst voor spinnen? Duitse onderzoekers denken van wel en hebben een therapie ontwikkeld die je in de toekomst gewoon thuis kunt volgen. Veel mensen zijn er als de dood voor: spinnen. Zien ze er in een hoek eentje kruipen, dan krijgen ze al de kriebels. Ongeveer 3,5 tot 6,1 procent van de bevolking lijdt aan arachnofobie, ofwel een […]Het bericht Kan augmented reality mensen bevrijden van hun angst voor spinnen? verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Verhoogd risico op huidkanker door plastablet

  31 Oct 2018

  Mensen die langdurig het plastablet hydrochloorthiazide (HCT) gebruiken hebben meer kans op de twee meest voorkomende huidkankervormen: basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom. Dit meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, op basis van een Deens onderzoek naar kanker.

 • 'Huisarts moet actievere rol spelen bij prostaatkankerscreening'

  31 Oct 2018

  Huisartsen zouden alle mannen boven de 55 jaar attent moeten maken op de mogelijkheden van het meten van de PSA-waarde, zo menen Nederlandse prostaatkankerpatiënten. Maar liever nog zouden zij een nationaal bevolkingsonderzoek zien.

 • Nederland heeft het minst aantal burn-outs in Europa

  30 Oct 2018

  In Nederland hebben werknemers het minst last van burn-outs. Dit blijkt uit een studie onder 35 Europese landen door de Utrechtse hoogleraar Wilmar Schaufeli.

 • WHO: 93 procent kinderen ademt vervuilde lucht in

  30 Oct 2018

  Wereldwijd ademt zo’n 93 procent van de kinderen - onder de 15 jaar - vervuilde lucht in. Dit brengt hun gezondheid en ontwikkeling ernstig in gevaar, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport.

 • Karnemelk is geen gekarnde melk

  29 Oct 2018

  Karnemelk is eigenlijk geen gekarnde melk en zou zo ook niet mogen heten. Dat vindt karnemelkmaakster Lisette van der Burg.

 • Nieuwe poeptest stelt tbc vast bij kinderen

  29 Oct 2018

  Het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds heeft een revolutionaire poeptest ontwikkeld om tuberculose (tbc) bij kinderen vast te stellen. De test is eenvoudig, goedkoop, kindvriendelijk en een doorbraak in de internationale tbc-bestrijding.