Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Piekeren blijkt toch ook voordelen te hebben

  28 Apr 2017

  Piekeren blijkt toch ook voordelen te hebben Een beetje piekeren is nog altijd beter dan helemaal niet piekeren, aldus een Amerikaanse professor. Met die conclusie hoopt professor in de psychologie Kate Sweeney de piekeraars onder ons een hart onder de riem te steken. “Hoewel piekeren een negatieve reputatie heeft, is piekeren niet altijd vernietigend of zinloos,” stelt ze. Motiveren Zo blijkt piekeren […]Lees het volledige bericht (Piekeren blijkt toch ook voordelen te hebben) op Scientias.nl.

 • 43 procent jongeren heeft psychische klachten

  28 Apr 2017

  43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van MIND en NPO 3FM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.

 • Mensen met een smalle onderkaak zijn vaker linkshandig

  28 Apr 2017

  Mensen met een smalle onderkaak zijn vaker linkshandig Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen met een smalle onderkaak een 25% grotere kans hebben om linkshandig te zijn. Mensen met een smalle onderkaak hebben vaak een overbeet. Tevens hebben zij een grotere kans op tuberculose. Dit is een ernstige infectieziekte, waar dagelijks circa 5.000 mensen aan sterven. De meeste tuberculosepatiënten komen uit […]Lees het volledige bericht (Mensen met een smalle onderkaak zijn vaker linkshandig) op Scientias.nl.

 • Deze kunstmatige baarmoeder biedt prematuren hoop

  26 Apr 2017

  Deze kunstmatige baarmoeder biedt prematuren hoop De bijzondere installatie biedt de kleinste pasgeborenen net wat meer tijd om hun longen en andere organen te laten rijpen. De kunstmatige baarmoeder is ontwikkeld door onderzoekers van het Children’s Hospital of Philadelphia. “Ons systeem kan de ernstige ziekelijkheid waarmee extreem vroeggeboren kinderen te maken hebben voorkomen,” denkt onderzoeker Alan W. Flake. Rijping We spreken […]Lees het volledige bericht (Deze kunstmatige baarmoeder biedt prematuren hoop) op Scientias.nl.

 • Gevonden genen tonen relatie tussen vroege puberteit en hoger risico op kanker

  26 Apr 2017

  Onderzoekers van de VU hebben honderden genen gevonden die invloed hebben op het tijdstip dat de puberteit begint en die het risico op verschillende soorten kanker veranderen.

 • Mug heeft een zwak voor kinderen met malaria

  25 Apr 2017

  Mug heeft een zwak voor kinderen met malaria De lichaamsgeur van kinderen met veel malariaparasieten in het bloed blijkt te veranderen. En muggen merken dat. Onderzoek van de Wageningen Universiteit toont aan dat kinderen die besmet zijn met de malariaparasiet een iets andere lichaamsgeur krijgen. En met die lichaamsgeur trekken ze muggen aan die de malariaparasiet kunnen overdragen. Het betekent dat de kans […]Lees het volledige bericht (Mug heeft een zwak voor kinderen met malaria) op Scientias.nl.

 • Afrikaanse landen gaan ’s werelds eerste malariavaccin testen

  24 Apr 2017

  Afrikaanse landen gaan ’s werelds eerste malariavaccin testen Het vaccin beschermt kinderen tegen malaria, maar moet wel vier keer worden toegediend. En dat kan wel eens een probleem zijn. In 2018 zullen jonge kinderen in Kenia, Ghana en Malawi het vaccin aangeboden krijgen. Het is een experiment van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hoewel het vaccin tijdens experimenten in het lab en klinische onderzoeken daarbuiten bijzonder […]Lees het volledige bericht (Afrikaanse landen gaan ’s werelds eerste malariavaccin testen) op Scientias.nl.

 • Mag ons voedsel ietsje chemischer alsjeblieft?

  22 Apr 2017

  Mag ons voedsel ietsje chemischer alsjeblieft? Die ambachtelijke yoghurt die je vanavond op het menu hebt staan? Die is hartstikke high-tech. En nee, daar hoef je niet voor terug te deinzen. Jaarlijks studeren er heel wat af: bio-engineers. En wat gaan die met hun leven doen als ze dat felbegeerde papiertje op zak hebben? Rosanne Hertzberger – zelf microbioloog – kan […]Lees het volledige bericht (Mag ons voedsel ietsje chemischer alsjeblieft?) op Scientias.nl.

 • Mannen krijgen veel eerder rimpels dan vrouwen

  7 Apr 2017

  Als man krijg je gemiddeld vaak eerder rimpels dan vrouwen. Pas na hun 75ste halen vrouwen de man weer in. Ook als je rookt is de kans groot dat rimpels zich eerder aandienen.

 • Ouders van jonge kinderen vaker verkouden

  7 Apr 2017

  Ouders van kleine kinderen hebben vaker een infectie van de bovenste luchtwegen dan leeftijdsgenoten zonder of met oudere kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • Witte bloedcellen belangrijk voor jojo-effect na afvallen

  3 Apr 2017

  Vetweefsel in het eigen lichaam draagt sterk bij aan de kans om opnieuw aan te komen na een afvalpoging. Cellen van het afweersysteem, de witte bloedcellen, spelen daarbij een belangrijke rol. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

 • Nederlanders hebben geen idee hoe ze minder suiker kunnen eten

  29 Mar 2017

  Maar liefst 84 procent van de Nederlanders weet niet precies wat ze moeten doen om te minderen met suiker. Suiker zit in veel producten verstopt en we worden continu verleid tot ongezonde keuzes met veel suiker. Dit blijkt uit een onderzoek van het Diabetes Fonds onder 1211 mensen.

 • De griepepidemie is eindelijk voorbij

  29 Mar 2017

  Nu twee weken achtereen het aantal mensen met griepachtige klachten onder de epidemische grens is gebleven, is de griepepidemie na 15 weken officieel ten einde. Dat meldt het NIVEL.

 • Weglaten 'ten minste houdbaar tot' leidt tot minder verspilling

  28 Mar 2017

  Door de THT-datum weg te laten op verpakkingen, daalt de verspilling van lang houdbare producten als rijst, pasta en koffie met 12 procent. Als daarnaast 'lang houdbaar' op het etiket wordt vermeld, verdwijnt 31 procent minder snel in de vuilnisbak.

 • Meeste huisartsen zijn per telefoon goed bereikbaar

  24 Mar 2017

  De meeste huisartsen blijken goed bereikbaar via de telefoon. Maar op drukke tijden en in kleine praktijken staat de bereikbaarheid wel vaker onder druk. Verbeteropties zijn soms eenvoudig, maar voor extra personele investeringen moet veel worden afgewogen. Dat concludeert onderzoeksinstituut NIVEL na hun onderzoek onder 100 huisartsenpraktijken in opdracht van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

 • 's Nachts vaak plassen zorgt voor slechte nachtrust

  23 Mar 2017

  Naar schatting moeten 1,7 miljoen Nederlanders doorgaans twee keer of vaker per nacht naar het toilet. Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat dit vaak tot een slechte nachtrust en vermoeidheid overdag leidt.